Előregyártott vert cölöpök
A vert cölöp a talajkiszorító cölöpök általánosan elterjedt típusa. Telített folyós homokban, áramló talajvízben, erősen szennyezett, agresszív talajban különösen ajánlott mélyalapozási eljárás.

A vasbeton cölöp gyártása üzemi körülmények között történik, minőségellenőrzése megelőzi a beépítést. A negatív köpenysúrlódás nem károsítja.

Ferdeszögben vert cölöpök bizonyos mértékű vízszintes erők és nyomatékok felvételére is alkalmasak. A cölöpverés közben szondadiagram készül, így minden egyes szerkezeti cölöp teherbírásáról azonnali információ áll rendelkezésre.

A levert cölöp azonnal terhelhető.

A jól ismert 30x30cm és 40x40cm négyszög keresztmetszetű vb.cölöpök mellett javasoljuk a kiváló minőségű és teherbírású, pörgetett eljárással készült kör keresztmetszetű kúpos és hengeres cölöpjeink alkalmazását.Kör keresztmetszetű kúpos cölöp

A cölöpátmérő méterenként 3cm-rel bővül, ezáltal a kúposság 1,5%, ami a tapasztalatok szerinti optimális az 1m3 cölöp-betonra vonatkoztatott fajlagos teherbírás szempontjából.

A cölöp a tengelyirányú terheket túlnyomórészt a köpenyfelületen adja át az őt körülvevő talajnak Különös előnye a negatív köpenysúrlódás közömbösítése.

A cölöpátmérő a terhelési igénybevételeknek alárendelve 24,0-55,0cm között, a gyártási hossz 6,0m és 15,5m között változhat.

A hosszú, karcsú cölöpök készülhetnek előfeszítéssel is. A kúpos kialakítású cölöpök egyedi cölöpként, illetve toldás esetén első elemként alkalmazhatóak.Hengeres cölöp

A cölöp három keresztmetszettel: 33cm, 42cm és 50cm átmérővel készülhet. A gyártási hossz 6,0m és 15,5m között változhat.

Nem elhanyagolható előnyük, hogy speciális kapcsolattal megoldott a cölöpök toldása. lehetővé téve az akár 40m-es alapozási mélységet is.